Seija, geboren 25.01.2005, overleden 21.03.2018

Image

Seija is onze stabijna. Het is een geweldige lieve hond met een zeer droevige blik. Die had ze al als pup en ik denk dat ik daarom op haar gevallen ben.

Zij is als tweede in de roedel gekomen, maar heeft niet haar tweede plaats kunnen behouden. Ze staat duidelijk als onderste in de ranglijst.
Het is een ontzettende lieverd, maar ook een beetje schizofreen: binnen heb je er geen idee van dat ze bestaat, maar buiten in het veld of bos gaat ze helemaal 'on the loose'. Je moet soms wat geduld hebben, maar het is me nog nooit gelukt om zonder haar naar huis te gaan.

Bovendien wordt Seija regelmatig gebruikt door Psychologenpraktijk IPZO angstbehandeling. Sommige mensen (waaronder kinderen) hebben een hondenfobie en Seija heeft al meeerdere malen, dankzij haar fantastische karakter, die mensen kunnen helpen om van hun grote angst van honden af te komen.

Update 21.03.2018

Seija had de laatste tijd nogal wat ademhalingsproblemen. Elke dag ging haar conditie achteruit. Uiteindelijk was 'een rondje rond de kerk' nog te veel. In eerste instantie dacht de dierenarts dat haar hart vergroot was en dat ze vocht in de longen had. De door hem gemaakte rontchenfoto's werden opgestuurd naar een radiologisch specialist en die had zo zijn twijfels over deze diagnose. We zijn toen met Seija naar Het Dierenechocentrum in Gronsveld gegaan om een echoscopie te maken van haar longen. Seija bleek een zwarte plek in haar long te hebben, vlak bij haar hart. Dit was te riskant om er een punctie van te maken.
Ondertussen ging haar toestand erg snel achteruit. Ze kon echt niet meer ademen. In overleg met de dierenarts hebben we besloten haar verder lijden te besparen.


ONZE HONDEN


IMG 0751Arwen

teuntje aan zeeSeija

IMG 6665Geesje

KainTeuntje

Free Joomla templates by Ltheme